მუკუზანი
ჯამური ქულა
0
კომენტარი
ფასი:19.25 ლარი
In stock
მეღვინე: თელავის ღვინის მარანი
ვინიფიკაცია
სიმწიფის პიკზე მყოფი ყურძენი დაიკრიფა ხელით. კლერტის ფრთხილად გაცლასა და დაწურვას მოჰყვა დუღილი უჟანგავ ფოლადის რეზერვუარებში კონტროლირებად ტემპერატურაზე (23-28°C). ფერმენტაცია წარიმართა კულტურული საფუარით, დელესტაჟისა და რემონტაჟის მეთოდების გამოყენებით. 12-15 დღიანი მაცერაციის შემდეგ ღვინო სუფთად მოიხსნა და გააგრძელა ვაშლ-რძემჟავა დუღილი. მოგვინაებით, ღვინო გადაიტანეს 225 ლ მუხის კასრებში 8-10 თვიანი დაძველებისთვის. შემდგომი დავარგება წარიმართა უჟანგავ ფოლადის ცისტერნებში და ჩამოსხმის შემდგომ კი – ბოთლებში ოპტიმალურ ტემპერატურაზე.
ორგანოლეპტიკა
ფერი:
მუქი წითელი.
სურნელი:
კომპლექსური ბუკეტი მკვეთრი ალუბლის ტონებით, რომელსაც ფარავს ყავისა და შოკოლადის არომატი.
გემო:
პირველი ყლუპი წვნიანი ალუბლის ასოციაციას იწვევს. ღვინის სქელი, ზეთოვანი სტრუქტურა მშვენივრად ითავსებს ვანილის და დამწვარი მუხის ტონებს. საბოლოო დაგემოვნებისას იგრძნობა მკვეთრი ტანინები.