ქინძმარაული
ჯამური ქულა
0
კომენტარი
ფასი:19.25 ლარი 14.65 ლარი
In stock
მეღვინე: თელავის ღვინის მარანი
ვინიფიკაცია
ყურძენი იკრიფება ხელით, სიმწიფის პიკზე. კლერტის ფრთხილად გაცლასა და დაწურვას მოსდევს კონტროლირებად ტემპერატურაზე (23-28°C) დუღილი უჟანგავ ფოლადის რეზერვუარებში. ფერმენტაცია მიმდინარეობს კულტურული საფუარით, დელესტაჟისა და რემონტაჟის მეთოდების გამოყენებით. 5-7 დღიანი მაცერაციის შემდეგ მიიღწევა ნარჩენი შაქრის სასურველი დონე, დუღილი ჩერდება გაციებით და შემდგომი ფილტრაციით, რათაც ვინარჩუნებთ ღვინის ყურძნისეულ არომატებს, ბუნებრივ სიტკბოს და სიხალისეს. ამის შემდგომ, ბოთლში ჩამოსხმამდე, ღვინო ინახება იზოთერმულ რეზერვუარებში ცივად 0°C ტემპერატურის დიაპაზონში.
ორგანოლეპტიკა
ფერი:
შინდისფერი, მელნისფერი კანტით ჭიქის კიდის გასწვრივ.
სურნელი:
გასრესილი მაყვლის და ველური ჟოლოს სურნელი.
გემო:
პირველადი დაგემოვნებისას დომინერებს მაყვლის და ალუბლის მურაბის ტონები. მსუბუქი მჟავიანობის განცდა და ხილის არომატები ხანგრძლივად რჩება დაგემოვნების შემდეგაც.